Khamis, 13 November 2014

Masakan Pertama dalam Kelas Kitchen




             Aktiviti yang dijalankan dalam kelas kitchen yang diajar oleh Chef Yus.
Selain itu juga saya dan rakan-rakan sekuliah membuat asas potongan sayur-sayuran  seprti potongan ring, cube, julien, fine julien, half moon, batonne, dan pelbagai jenis dice seperti large, medium dan small dice.
             Selepas itu, saya melakukan aktiviti memasak sauteing vagetables. Bahan yang diperlukan untuk sauteing  vegatables seperi mentega, ubi kentang, carrot, lada hitam dan sedikit garam. Aktiviti ini sangat menyoronokkan kerana saya melakukan aktiviti ini bersama-sama rakan-rakan yang lain. aktiviti ini penuh dengan gelak ketawa kami ketika melihat Chef Yus mendemokan cara-cara potongan sayur dan bawang.





                                                         
                                                      masakan Sauteing Vagetables
                                                  asas potongan dan masakan

1 ulasan:

  1. Hai. Good blog. Tapi nanti letakkan caption di gambar ye. Thanks

    BalasPadam